Turk-ABD Silah Ticaretinin Ilk Yuzyılı 1829-1929

0
(0)

Yazar: Oral Sander

IMGE KITABEVI YAYINLARI

Efendim,

Padisah’ın imzaladıgı bir mazbatayla en yakın tarihte teslim edilmek uzere Krupp fabrikalarından 200 adet sahra topu ısmarlandıgını ogrenmis bulunuyorum. Karar, bu topların Ehrhant’lara veya baska top modellerine ustun oldukları bicimde yorumlanmamalıdır. Turkiye’deki silah ticareti (ve devlet gorevlileri) ustunde Krupp’un kolay kırılmayacak bir etkisi vardır.

Yine aldıgım bilgilere gore, son otuz veya kırk yıldır Krupp’un Turkiye’deki satıs gelirleri yirmi milyon sterlini asmaktadır. Bunun yuzde bes veya onunun bazı yetkililere "bahsis" olarak dagıtıldıgına kuskum yoktur. Alman sansolyesinin kardeslerinden birinin Istanbul’a Krupp’un ozel temsilcisi olarak gonderilmesi, Krupp’un etkisini daha da artıracaktır. Sadık bendeniz olmaktan onur duyuyorum.

John G. Leishman

Birlesik Amerika, Osmanlı Imparatorlugu’na neden silah sattıı Osmanlı Imparatorlugu buna neden gerek duyduı Silah ticaretinin asamaları nelerdiı

Devlet baskanları arasında kisisel dostluklar kurulmus muyduı Amerikan ic savasının bitmesiyle, elde kalan silah stoklarından kurtulmanın tek yolu bunların dıs pazarlara bosaltılması mıydıı

Bu kitap, gunumuzde cok tartısılan Turk-ABD silah ticaretinin, yaklasık yuz elli yıldır suren tarihini adım adım izleyebilecegimiz zengin bir belge arsivini gozler onune sermekle kalmıyor, gecmiste yasanan bu surec ile bugunku gelismeler arasında kosutluk kurmamızı da saglıyor.

Yayın Tarihi 2007-05-25
ISBN 9755335353
Baskı Sayısı 1. Baskı
Dil TURKCE
Sayfa Sayısı 223
Cilt Tipi Karton Kapak
Kagıt Cinsi Kitap Kagıdı
Boyut 13.5 x 19.5 cm

Bu kitap ne kadar yararlıydı?

Derecelendirmek için bir yıldıza tıklayın!

Ortalama puanı 0 / 5. Oy sayısı: 0

Şimdiye kadar oy yok! Bu kitaba ilk oy veren siz olun.

Tüm malzemeler bir sitede www.kitapyurdu.com alınan.
Rehberlik sadece ziyaretçiler için malzeme kullanın.