Yazar: Chantal Mouffe
ILETISIM YAYINLARI
“Evrensel duzeyde rasyonel bir mutabakatın mumkun olduguna dair inancın demokratik dusunceyi yanlıs yola saptırdıgını dusunuyorum. Demokrasi kuramcılarının ve siyasetcilerin gorevi, sozde ‘yansız’ yontemlere basvurarak tum cıkar ve deger catısmalarını uzlastıracagı dusunulen kurumlar tasarlamaya calısmak yerine, farklı hegemonik politik projelerle yuzlesebilmeyi saglayacak bicimde kamusal alanı canlı bir ‘agonistik’
mucadeleye acmak olmalı. Bu, bana gore, demokrasinin etkili bir bicimde isleyebilmesinin olmazsa olmazıdır.”
Siyasal Uzerine bir tartısma kitabı. Radikal elestirileriyle tanıdıgımız Chantal Mouffe, bir kez daha, pek cok liberal metin ve dusunurle didiserek, kavgasını surduruyor. Zihin acıcı ve kıskırtıcı bir dille, liberal demokrasiye inanmadıgını, onun evrensellik vizyonunun ve rasyonel mutabakat dusuncesinin imkansızlıgını vurguluyor. “Partizansız demokrasi”, “diyalojik demokrasi”, “iyi yonetisim”, “kuresel sivil toplum”, “mutlak demokrasi” gibi nitelemelerin, “siyasal”ı kuran antagonistik boyutu kabule yanasmayan anti-politik vizyonu yansıttıgını savunuyor.
Chantal Mouffe, baska bir sey soyluyor; sag-sol ya da dogru-yanlıs arasındaki uzlasmanın kavramsal olarak kusurlu oldugunu, biz/onlar ayrımının asılacagı bir dunyaya duyulan ozlemin hatalı oncullere dayandıgını iddia ediyor.
Siyasal Uzerine, ilginc ve ezber bozan bir kitap…
Cevirmen: | Mehmet Ratip |
Yayın Tarihi | 2010-03-05 |
ISBN | 9750507410 |
Baskı Sayısı | 1. Baskı |
Dil | TURKCE |
Sayfa Sayısı | 152 |
Cilt Tipi | Karton Kapak |
Kagıt Cinsi | Kitap Kagıdı |
Boyut | 13 x 19.5 cm |
Tüm malzemeler bir sitede www.kitapyurdu.com alınan.
Rehberlik sadece ziyaretçiler için malzeme kullanın.