Osmanlıda Koleligin Sonu 1800-1909

0
(0)

Yazar: Yusuf Hakan Erdem

KITAP YAYINEVI

" Osmanlı ve Avrupa kaynaklarına dayalı usta isi bir calısma olan bu kitap karsılastırmalı kolelik arastırmalarına buyuk bir katkı. Erdem, Osmanlı kolelik kurumunun ayırt edici ozelliklerini inceliyor, daha da ilginci, bunu kolelerin kendi gorus acılarından yapıyor. Istanbul’daki azatlı kole toplumunu ele alıs tarzı kitabın literature ana katkılarından biri… Erdem, Osmanlı koleliginin alt kulturlerinden birini daha genis olan Afrika koleligi calısmalarıyla baglantılandırıyor."
Eugene Rogan

"Iyi yazılmıs ve iyi arastırılmıs bir kitap… konuyu dikkatle ve ikna edici bir sekilde tartısıyor. Konuyu kusatan neredeyse tam bir toplu bellek kaybını giderme yolunda, 19. yuzyıl Osmanlı Imparatorlugu’nda koleligi arastıran calısmalara onemli katkıları var."
Kate Fleet

"Erdem’in calısması Osmanlı koleligi ve kole ticaretinin bastırılması literaturune onemli bir katkı. Koleligin karsılastırmalı tarihiyle ilgilenen arastırmacılar icin ozellikle yararlı."
Mary Ann Fay

"Yazarın genel olarak 19. yuzyıl Osmanlı tarihine derin ve ozgun bir yaklasımı var. Bunu kolelik calısmalarına uyguluyor ve uzerinde dusunulmesi gereken bazı uyarıcı gorusler oneriyor. Fakat Erdem’in projesinin belki de en onemli noktası, Turkiye’deki Osmanlı koleligi uzerine soylemin, daha genis Batı (…) kolelik soyleminin artık tam bir parcası oldugu gercegini pekistirmekte tartısılmaz bir basarı gostermesidir."
Ehud R.Toledano

Yayın Tarihi 2013-10-04
ISBN 9758704605
Baskı Sayısı 2. Baskı
Dil TURKCE
Sayfa Sayısı 272
Cilt Tipi Karton Kapak
Kagıt Cinsi Kitap Kagıdı
Boyut 16.5 x 21 cm

Bu kitap ne kadar yararlıydı?

Derecelendirmek için bir yıldıza tıklayın!

Ortalama puanı 0 / 5. Oy sayısı: 0

Şimdiye kadar oy yok! Bu kitaba ilk oy veren siz olun.

Tüm malzemeler bir sitede www.kitapyurdu.com alınan.
Rehberlik sadece ziyaretçiler için malzeme kullanın.