Erken Modern Donemde Avrupa 1450 -1789

5
(2)

Yazar: Merry E. Wiesner Hanks

TURKIYE IS BANKASI YAYINLARI

Avrupa tarihinin matbaa makinesinin icadından Fransız Devrimi’ne kadar gecen bolumunu kapsayan bu kolay okunan, surukleyici kitap, erken modern donemde insanların hayatlarındaki cesitliligi ve Avrupa’daki gelismelerin nasıl bir kuresel baglam icine oturdugunu yeni bir yaklasımla anlatıyor. Doguda Osmanlı Imparatorlugu’na, kuzeyde Isvec’e, guneyde Portekiz’e kadar Avrupa’nın tumunu, denizasırı somurgelerle birlikte ele alan metin, 1450-1600 ve 1600-1789 olmak uzere iki kronolojik bolume ayırdıgı donemi, belirli temalar uzerinden karsılastırmalı bir bakıs acısıyla inceliyor.
MO 600’den gunumuze kadar butun Avrupa tarihini kapsayan “Cambridge Avrupa Tarihi” dizisi icinde yer alan bu kitap, erken modern donem Avrupa tarihine getirdigi ozgun yorumlarla tarih bolumu ogrencileri icin oldugu kadar, tarihe meraklı okur acısından da onemli bir boslugu dolduracak bir basvuru eseri niteligini tasıyor.
Haritalar, illustrasyonlar, kronolojiler, orijinal metinlerin ve ozel konuların yer aldıgı kutularla zenginlestirilmis metin, tarihi dusunerek, sorular sorarak ogrenmenin keyfini paylasıyor.

Cevirmen: Hamit Calıskan
Yayın Tarihi 2014-02-01
ISBN 9944886963
Baskı Sayısı 3. Baskı
Dil TURKCE
Sayfa Sayısı 784
Cilt Tipi Karton Kapak
Kagıt Cinsi Kitap Kagıdı
Boyut 15.5 x 23 cm

Bu kitap ne kadar yararlıydı?

Derecelendirmek için bir yıldıza tıklayın!

Ortalama puanı 5 / 5. Oy sayısı: 2

Şimdiye kadar oy yok! Bu kitaba ilk oy veren siz olun.

Tüm malzemeler bir sitede www.kitapyurdu.com alınan.
Rehberlik sadece ziyaretçiler için malzeme kullanın.