Beyrut Sehremininin Anıları (1908-1918)

0
(0)

Yazar: Selim Ali Selam

KLASIK

Osmanlı Imparatorlugu’nun son donemlerinde Batılı devletlerin siyasi ve iktisadi etkilerinin en yogun hissedildigi yerlerin basında hic kuskusuz Lubnan gelir. Lubnan bu donemlerde fikri ve siyasi acıdan son derece canlı bir merkez konumundadır.
1868-1938 yılları arasında yasamıs olan Selim Ali Selam, Beyrut sehreminiligi ve Osmanlı Meclis-i Mebusan azalıgı yapmıs bir siyasetci, is adamı ve entelektueldir. Bir Arap aydını olarak Selim Ali Selam’ın mucadelesi ve dusunceleri, yasadıgı donemde, ozelde Lubnan, genelde Arap cografyasındaki yonelisler hakkında muhatabının ufkunu acmaktadır.
Selim Ali Selam’ın bir Fransız yetkiliye soyledikleri su sozler donemin Lubnanlı Arap onderlerinin tavrını ve psikolojisini ozetler mahiyettedir.

Ulkemizin gidisatı hakkındaki hakiki his ve dusuncelerimizi anlamanız bizim icin onemlidir. Bizler adem-i merkeziyetciligi ve elimizden alınmıs olan haklarımızı talep ediyor olsak da, yuce halifemiz emiru’l-muminin hazretlerinin saltanatına sıkı sıkıya baglıyızdır. Onun hakimiyetinden ayrılmak ve sizin korumanızı talep ederek ulkemize gelmenizi istemek aklımızın ucundan bile gecmez..

Cevirmen: Halit Ozkan
Derleyici: Dr. Hassan Ali Hallak
Yayın Tarihi 2005-10-18
ISBN 975874027x
Baskı Sayısı 1. Baskı
Dil TURKCE
Sayfa Sayısı 234
Cilt Tipi Karton Kapak
Kagıt Cinsi Kitap Kagıdı
Boyut 13 x 22 cm

Bu kitap ne kadar yararlıydı?

Derecelendirmek için bir yıldıza tıklayın!

Ortalama puanı 0 / 5. Oy sayısı: 0

Şimdiye kadar oy yok! Bu kitaba ilk oy veren siz olun.

Tüm malzemeler bir sitede www.kitapyurdu.com alınan.
Rehberlik sadece ziyaretçiler için malzeme kullanın.